<script src='' type='text/javascript'></script><script src='' type='text/javascript'></script>

Letselschade advocaat nodig in Vlaardingen?

Het is erg vervelend als u door toedoen van een ander letselschade heeft opgelopen. U heeft er niet om gevraagd, maar zit wel met de schade. Gelukkig kunt u via onze service gemakkelijk een letselschadeadvocaat uit Vlaardingen vinden. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschade en proberen de schade zonder ingewikkelde procedures te verhalen op de aansprakelijke partij. Wij koppelen u graag aan het juiste advocatenkantoor.

Verkeersongeval

Per jaar krijgen gemiddeld twintigduizend mensen letselschade als gevolg van een verkeersongeval. De advocaat uit Vlaardingen is gespecialiseerd in letselschade en helpt om de schade te verhalen. Allereerst wordt de aansprakelijke partij vastgesteld. Meestal heeft u na een verkeersongeval de politie al gebeld en contactgegevens uitgewisseld met de tegenpartij, zodat de letselschadeadvocaat uit Vlaardingen dit verder kan regelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Een advocaat is vooral belangrijk bij een whiplash. Niet alle verzekeringsmaatschappijen erkennen de ernst van een whiplash, terwijl sommige slachtoffers maandenlang last blijven houden van pijn aan het hoofd, de nek en schouders. Hierdoor is het vaak niet meer mogelijk om fulltime te werken. Een letselschadeadvocaat uit Vlaardingen begrijpt u en voert voor u de onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappij.

Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval of arbeidsongeval vindt plaats tijdens werktijd. Voorbeelden hiervan zijn een bouwvakker die van een steiger valt, een ongeval met een landbouwmachine of een vertegenwoordiger die tijdens een autorit van klant naar klant een verkeersongeval krijgt. Het is verstandig om een advocaat uit Vlaardingen in te schakelen om de schadevergoeding te regelen met de verzekeraar van de werkgever. Dit is geen teken dat u de werkgever wantrouwt, maar het versnelt het proces met de verzekeringsmaatschappij. Zo kunt u zich richten op uw gezondheid en bij voldoende herstel kunt u weer verder met uw werk.

Letselschadeadvocaat uit Vlaardingen

Bij een verkeersongeval, arbeidsongeval of een medische fout is de aansprakelijke partij meestal goed verzekerd. Dit betekent dat het slachtoffer van letselschade een vergoeding ontvangt van de verzekeringsmaatschappij. Stap één is het erkennen van aansprakelijkheid door te tegenpartij. Vervolgens wordt de hoogte van het schadebedrag vastgesteld. De advocaat uit Vlaardingen die wij voor u uitzoeken is gespecialiseerd in letselschade en helpt u door het proces, zodat u sneller de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. HLF staat voor:

 • Juridisch en inhoudelijk overtuigende argumenten
 • Deskundig en professioneel
 • Vlottere afhandeling van de procedure
 • Helder en duidelijk
 • Betrouwbaar en persoonlijk

Hulp bij letselschade

U staat er als slachtoffer van letselschade niet alleen voor. Een advocaat uit Vlaardingen die is gespecialiseerd in letselschade helpt u met het verhalen van schade ontstaan door een verkeersongeval, arbeidsongeval, bedrijfsongeval of medische fout. De advocaat uit Vlaardingen verzamelt alle rekeningen en samen met u wordt er een inschatting gemaakt van toekomstige kosten of misgelopen inkomsten. Hierbij kunt u denken aan:

Directe schade

 • Medische kosten
 • Eigen risico zorgverzekering
 • Materiële schade aan voertuigen, kleding, bril, etc.

Gevolgen van letselschade

 • Verwachte kosten voor verdere behandelingen en nazorg
 • Inkomstenderving van werk
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Aanpassingen aan woning of auto
 • Extra kosten voor diensten zoals hulp in de huishouding en oppas
 • Taxi- en overige vervoerkosten
 • Belkosten
 • Extra kosten door studievertraging
 • Juridische kosten, kosten voor advocaat

Immateriële schade

 • Smartengeld

Contact

Bent u het slachtoffer van letselschade of vertegenwoordigt u het slachtoffer? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Vervolgens brengen wij u in contact met een geschikte letselschadeadvocaat.

Smartengeld

Smartengeld is een financiële uitkering voor immateriële schade zoals leed en verminderde levensvreugde. Het is moeilijk om leed in geld uit te drukken, omdat het vaak om onzichtbare emotionele schade gaat. Nederland loopt in vergelijking met andere landen achter met de toekenning voor smartengeld bij letselschade. Toch hebben rechters steeds meer oog voor het slachtoffer en worden er steeds hogere bedragen uitgekeerd. Voor de hoogte van het smartengeld wordt gekeken naar eerdere gerechtelijke uitspraken en persoonlijke omstandigheden. De hoogte van het bedrag hangt ook sterk af van de ernst van de letselschade. Dit is algemeen geclassificeerd als:

 • Gering: kleine botbreuken en kneuzingen
 • Licht: operatie, inwendig letsel, littekens
 • Matig: minimaal een jaar medische behandeling nodig
 • Ernstig: licht tot matige handicap, ernstige whiplash, beenverkorting
 • Zwaar: zware handicap
 • Zeer zwaar: amputatie, brandwonden
 • Uitzonderlijk zwaar: dwarslaesie, zeer zware lichamelijke of geestelijke handicap

Medische fout

U verwacht dat u in goede handen bent bij een arts. Toch kan een medische fout ontstaan, waardoor u letselschade krijgt. De advocaat uit Vlaardingen die wij voor u regelen moet aantonen dat er sprake is van nalatigheid of onzorgvuldig handelen. Als dit niet het geval is en de arts keurig volgens de richtlijnen heeft gewerkt, kan er geen schadevergoeding worden geëist. Indien de medische misser door arts wordt erkend, start de advocaat uit Vlaardingen met een claim voor letselschade. Deze claim geldt voor extra kosten of leed dat is ontstaan door de fout van de arts. Als een arts bijvoorbeeld het verkeerde been heeft afgezet en de patiënt zou door de eerste operatie al in een rolstoel komen, dan kan de rolstoel niet als kostenpost worden aangedragen. Laat u bijstaan door uw letselschadeadvocaat uit Vlaardingen en krijg waar u recht op hebt.

Werkwijze advocaat Vlaardingen

Na het intakegesprek brengen wij u in contact met een geschikte advocaat. Tijdens het intakegesprek kunt u uw verhaal toelichten en eventueel verzamelde bewijzen laten zien. Ook krijgt u een duidelijk en transparant beeld van wat u kunt verwachten van een advocaat uit Vlaardingen. De meeste zaken voor letselschade komen niet voor de rechtbank. Dat scheelt veel tijd en proceskosten en voorkomt een langslepende rechtszaak. De advocaat uit Vlaardingen onderhandelt met de verzekering van de tegenpartij. Als dit niet lukt, kan een rechter een deeluitspraak doen over één onderwerp. Bijvoorbeeld alleen over aansprakelijkheid of over de hoogte van de schadevergoeding. Hij kan ook de gehele zaak overnemen. Een advocaat uit Vlaardingen zal in de meeste gevallen buiten de rechtszaal onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. De uiteindelijke schadevergoeding zal uitkomen op een netto bedrag dat aan u wordt uitgekeerd.