HLF, regelt voor u een letselschadeadvocaat

Wij zorgen voor uw rechtvaardigheid!

Verkeersongeval

Per jaar krijgen gemiddeld twintigduizend mensen te maken met letselschade door een verkeersongeval. Eén fout van een bestuurder kan voor het slachtoffer langdurige gevolgen hebben. Denk aan herstel en revalidatie, een whiplash, medische kosten en verminderde inkomsten van het werk. Daarnaast is het vaak stressvol om na het verkeersongeval weer de weg op te gaan. Een letselschadeadvocaat brengt alle schade en vervolgschade in beeld, en onderhandelt voor u met de tegenpartij. U hoeft enkel de tijd te nemen voor uw herstel.

Verkeersongeval binnenland

Een verkeersongeval kan zomaar gebeuren. Zeker met de miljoenen verkeersdeelnemers die iedere dag onderweg zijn met de auto, motor, brommer, fiets, als voetganger of die op een andere wijze aan het verkeer deelnemen. Een letselschadeadvocaat helpt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en uw schade te verhalen. Bij erkenning van aansprakelijkheid vergoedt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij de schade van het slachtoffer. Gemotoriseerde voertuigen zijn verplicht verzekerd. Fietsers en voetgangers zijn als kwetsbare deelnemers extra beschermd door de wet. Een letselschadeadvocaat helpt door te onderhandelen over de hoogte van het benodigde bedrag en versnelt het proces met de verzekeringsmaatschappij.

Verkeersongeval buitenland

Bij een verkeersongeval in het buitenland gelden de wetten van dat land over aansprakelijkheid en schadevergoeding. Dat geldt voor al het gewone verkeer, maar ook bij een ongeval op bijvoorbeeld een skipiste. Een Nederlandse letselschadeadvocaat kan u echter alleen bijstaan als het om een ongeval met een andere Nederlander gaat, of wanneer de buitenlandse verzekeringsmaatschappij een afgezant in Nederland heeft. Dit gaat alleen op voor ongevallen binnen Europa. Twijfelt u of u een Nederlandse of buitenlandse advocaat nodig heeft? Neem gerust contact op met ons op.

Schade verhalen

Als slachtoffer van een verkeersongeval heeft u niet om letselschade gevraagd. Naast het soms zware fysieke en mentale herstel zijn er veel bijkomende kosten. Een letselschadeadvocaat helpt om alle onkosten ten gevolge van het ongeval voor nu en in de toekomst in de kaart te brengen. Dat betreft zowel medische kosten, gevolgkosten en eventueel smartengeld. Binnen deze categorieën wordt gekeken naar:

 • Medische kosten en eigen risico
 • Toekomstige medische behandelingen (revalidatie, fysiotherapie, psycholoog)
 • Materiële schade aan voertuig, kleding, etc.
 • Inkomstenderving uit werk
 • Verlies van zelfredzaamheid (inhuren van oppas, schoonmaker, etc.)
 • Vervolgschade, zoals studievertraging en carrièreschade
 • Voor ondernemers: winstderving, extra mankracht inhuren
 • Juridische kosten
 • Smartengeld

Nadat alle kosten duidelijk zijn en de aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend, starten de onderhandelingen. Meestal leidt onderhandelen niet tot een proces, zodat het sneller gaat en met minder financiële risico’s voor het slachtoffer. De advocaat houdt u altijd goed op de hoogte van de vorderingen.

Whiplash

Een whiplash is een veelvoorkomend gevolg van een auto-ongeval. Een whiplash ontstaat door een heftige slingerbeweging van de nek, waardoor de spieren overbelast raken. Niet alle verzekeringsmaatschappijen erkennen de gevolgen van een whiplash, of ze beweren dat een whiplash na een paar weken wel over moet zijn. In werkelijkheid kan een whiplash soms maanden ernstige last en pijn veroorzaken in de nek, schouders en rug. Daardoor is het soms niet meer mogelijk om volledig te werken. Een letselschadeadvocaat verzamelt bewijzen van medisch specialisten en maakt zich sterk voor uw zaak.

Tips na verkeersongeval

Na een verkeersongeval staat u vaak nog te trillen op uw benen. Indien het qua gezondheid mogelijk is, kunt u of een medepassagier deze tips opvolgen om de schadeclaim vlotter te laten verlopen:

 • Bel de politie
 • Laat u altijd medisch onderzoeken
 • Wissel contactgegevens uit met de tegenpartij
 • Vul eventueel samen een schadeformulier in
 • Maak foto’s van de schade
 • Vraag contactgegevens op van getuigen
 • Neem contact op met een letselschadeadvocaat

Contact

Een advocaat staat u bij als u slachtoffer bent van een verkeersongeval. Daarnaast helpt een letselschadeadvocaat ook als u vindt dat u ten onrechte aansprakelijk wordt gesteld voor een verkeersongeval. Neem in beide gevallen gerust contact op een gratis intakegesprek. Wij zoeken vervolgens voor u de letselschadeadvocaat die het beste bij uw situatie past.