HLF, uw letselschade advocaten

Wij zorgen voor uw rechtvaardigheid!

No cure no pay: letselschadeadvocaat voor iedereen

Een advocaat van HLF Advocaten is bereikbaar voor ieder slachtoffer van letselschade. Onze advocaten werken op basis van no cure no pay. Dat betekent dat u niets hoeft te betalen als u de zaak niet wint. Ook weet u zeker dat een letselschadeadvocaat zich volledig inzet voor uw zaak, omdat u samen al het mogelijke eruit wil halen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over advocaatkosten en kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Geen risico

HLF letselschadeadvocaten werken volgens het no cure no pay principe. Dat betekent dat u geen financieel risico loopt. Als u wint, betaalt de aansprakelijke partij de juridische kosten. Volgens de Nederlandse wet heeft een slachtoffer van letselschade recht op een volledige vergoeding van juridische kosten door de tegenpartij, mits deze aansprakelijk is. Wint u niet, dan is het financiële risico voor uw advocaat. Bij een intakegesprek wordt u duidelijk geïnformeerd over het no cure no pay principe. Indien tijdens het proces blijkt dat er extra kosten gemaakt moeten worden om uw zaak te versterken, bijvoorbeeld voor het inhuren van externe adviseurs of experts, zal de letselschadeadvocaat u hier altijd tijdig en goed van op de hoogte houden.

Intake letselschade

Door no cure no pay heeft u geen financiële belemmering om een advocaat in de arm te nemen bij letselschade. Hebt u geen rechtsbijstandsverzekering, bent u het er niet mee eens of neemt u liever zelf een letselschadeadvocaat in de arm? Dan is de eerste stap een vrijblijvend adviesgesprek met een advocaat van HLF Advocaten. In het adviesgesprek luisteren de juridische experts naar uw verhaal. U krijgt juridisch advies en een duidelijk beeld van de procedure. Deze bestaat uit:

  • Intakegesprek
  • Aansprakelijkheid vaststellen
  • Onderzoek naar letselschade en de gevolgen
  • Dossier met bewijzen opstellen
  • Definitieve vaststelling schadebedrag
  • Onderhandelingen tegenpartij
  • Afwikkeling

Na het intakegesprek wordt de aansprakelijkheid vastgesteld, zodat de schade bij de rechtmatige partij geclaimd kan worden. Hiervoor neemt uw advocaat contact op met de verzekering van de tegenpartij. Als zij de aansprakelijkheid erkennen, maakt een advocaat afspraken over de proces- en advocaatkosten met de tegenpartij. De betaling van het no cure no pay principe is vanaf dan geregeld door de verzekeringsmaatschappij. Daarna start het onderzoek naar letselschade en de financiële gevolgen op korte en lange termijn. Hierbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om smartengeld te vragen. Ondertussen wordt uw persoonlijke dossier opgebouwd met sterke argumenten en bewijzen. Daarna wordt verder onderhandeld met de aansprakelijke partij voor een definitieve vaststelling van het schadebedrag.

Schadevergoeding

Een letselschadeadvocaat die werkt op basis van no cure no pay probeert altijd de maximale schadevergoeding voor u te halen. Het definitieve schadebedrag is in de meeste gevallen een nettobedrag. Een no cure no pay letselschadeadvocaat wordt betaald door de verzekering van de tegenpartij. Ook hoeft u geen belasting te betalen over het ontvangen bedrag. Deze kosten worden eveneens door de tegenpartij gedragen.

Vrijblijvend adviesgesprek

HLF Advocaten werken op basis van no cure no pay. Daardoor zijn wij voor ieder slachtoffer van letselschade bereikbaar. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek over uw situatie.